AdSense

 • Най-нови

  понеделник, 16 май 2016 г.

  Руски морски пехотинци в източен Хомс

   16 май, 2016 - 
  Fort Russ - 

  Превод: Х. Нурев  Русик морски пехотинци бяха разположени в Сирия в началото на октомври 2015 и от тогава мисията им е само инструкторска.

  Ситуацията се промени, след като през изминалата събота, беше проведена съвместна операция със сирийската арабска армия, в околностите на авиобаза Т4.

  В продължение на две седмици, силите на ИД бяха в офанзива в източен Хомс, атакувайки важни цели като газовите находища Ал Шаар и авиобза Т4.

  ИД успяха да овладеят газовите полета, прокарвайки път за офанзива срещу база Т4. 525 полк и 18 танкова дивизия на правителствените сили, попаднаха под сериозни удари в околностите на летището, което наложи директна намеса на от страна на руските морски пехотинци. 

  За едва два дни, инициативата беше върната в ръцете на правителствената армия в източен хомс и част от изгубените позиции в близост до находищата и около летището бяха възвърнати. 

  Сега след въвеждането на частите „Тигър“ на сирийската армия, изтласкващи силите на Даеш на Юг, морската пехота на Русия може да се върне отново към първоначалните си задължения. 


       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Руски морски пехотинци в източен Хомс Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \