AdSense

 • Най-нови

  петък, 13 май 2016 г.

  Путин: Русия ще счита за заплаха разполагането на ПРО на НАТО

    13 май, 2016 - 
  Превод: Х. Нурев   Руският президент, Владимир Путин зави, че Русия е принудена да търси начини да неутрализира заплахите за националната си сигурност, заради разполагането на противоракетна отбрана в Европа от страна на НАТО. Това становище беше обявено веднага след като алианса стартира защитни ситеми в Румъния.

  „Сега, след разполагането на тези анти-ракетни системи, ние ще бъдем принудени да неутрализираме заплахите за руската национална сигурност.“ – заяви Путин

  Американският ракетен щит е в разрез с договореностите между САЩ и Русия, заяви президента, по време на среща с представители на руската армия, добавяки, че „защитните“ съоражения могат бързо да бъдат приспособени за изстрелване на ракети с малък и среден обсег.

  Разполагането на американският щит е поредната стъпка за повишаване на напрежението в света и повод за нова надпревара във въоражаването, отбеляза руският президент.

  „Ние няма да допуснем да бъдем въвлечени в тази надпревара. Ние ще следваме нашият път. Ние няма да завишаваме финансирането за въоражение за армията и флота, чиито бюджети са определени за години напред.“ Заяви Путин.

  „Развитието на ситуацията в последно време показва, че нещата не се подобряват. Точно обратното. Става дума за стартирането на радарната станция на територията на Румъния като част ото американската анри – ракетна защита.“

  Президента добави, че Русия полага всички усилия за запазване на стратегическият баланс на силите, за да бъде избегнат конфликт от голям мащаб.

  В четвъртък, НАТО официално обяви, че защитната база в Девеселу, Румъния е открита. Това е част от изграждането на защитата на Източна Европа, обявена още от Джордж Буш през 2007.

  Наскоро, Москва обяви, че системите в румъния не само не са защитни, нещо което Вашингтон многократно отрече, но и могат лсно да бъдат преоборудвани за употребата на нападателни крилати ракети.

  Руската страна също така обяви, че САЩ са в нарушение на договорите за ракетите със среден обсег и заяви, че ако САЩ продължават с тези си действия, ще прекратят едностранно договореностите.

  Въпросният ракетен щит използва система от радари, за проследяване на потенциални заплахи в атмосферата, преди изстрелването на прехващащи ракети от сухопътни или морско базирани площадки.

  Успоредно с базата в Румъния, САЩ строи и още една база в Полша, с което трябва да бъде завършен източноевропейският кръг от защитата.       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Путин: Русия ще счита за заплаха разполагането на ПРО на НАТО Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \