AdSense

 • Най-нови

  вторник, 24 май 2016 г.

  Руско – сирийско – иранска офанзива в Шаер, Хомс; ИД отстъпва

   24 май, 2016 -  

  Превод: Х. Нурев  В момента се водят тежки боеве в покрайнините на Палмира, в близост до авиобаза Т4 и газовите полета Шаер.

  Арабските медии, съобщават, че не за първи път руските морски пехотинци водят боеве, съвместно с правителствените войски на Сирия, срещу ИД в тази част на провинция Хомс.

  Агенция Ал Масдар съобщава, че сирийските специални части „Тигри“, морски пехотинци на руската армия, както и 11 и 18 танкови дивизии на сирийската армия, подкрепяни от въздуха от руската авиация, продължават контра оафнзивата си срещу ИД, в района и са совободили няколко височини, южно от авиобазата. 

  Арабскте журналисти допълват, че главната цел на руската моркса пехота е овладяването на позициите на Ид на стратегическата височина Джабал ал Бард, източно от град Караятин. Очаква се в следващите дни, руските части и сирийската рмия да засилят натиска си върху терористите държащи височината, в близовст до планинската верига.

  Военен източник, намиращ се в момента в Сирия, коментира информацията за РусВесна, заявявайк, че руската морска пехота, не участва в боевете. По – рано, обаче руският генерален щаб информира, че руски специални части действат активно в Сирия.

  Онова, което е 100% сигурно е, че 11 и 19 танкови бригади на сирийската армия се бият заедно със специалните части „Тигър“ и „Пустинни соколи“, подкрепяни от доброволческите части на иранските Абу Фадл ал-Абас и Имам Али, атакуващи позициите на ИД в района на газовите находища в Шаер. 

  Според официалната информация, офанзивата е започнала тази сутрин след въздушни удари на руските и сирийските ввс, както и след нанесени ракетни удари. Нападенията са успешни и в момента ИД отстъпва от позицийте си. 


  Притискайки терористите в ъгъла, правителствените части и съюзници, са започнали пълномащабна офанзива. В момента се водят тежки боеве в покрайнните на височината Шаер, където сирийската рмия е успяла да пробие първата защитна линия на ИД. 


       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Руско – сирийско – иранска офанзива в Шаер, Хомс; ИД отстъпва Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \