AdSense

 • Най-нови

  понеделник, 4 април 2016 г.

  Турски наемници и съветници ще помагат на Азърбайджанската армия

  4 Aприл, 2016 - 

  Превод: Х. Нурев  Арменска медия съобщи, че турски наемници и инструктори ще помагат на армията на Азърбайджан на фронтовата линия в Карабах. 

  „Информирани източници съобщиха, че на фронтовата линия по югоизточното направление, в помощ на азърбайджанската армия има турски наемници и инструктори“ – съобщиха от арменският информационен портал ermenihaber.am 

  След контакт със свидетел на събитията, намиращ се в епицентъра им, коментарът беше следният:

  „Потвърждавам, че тук има турски инструктори“ – пред rusvesna, за събитията в Нагорни Карабах. 

  „Сблъсъците не са престанали въпреки подадената от страна на Азърбайджан информация. Не им вярвайте. Престрелките и боевете продължават“ 

  Арменско – Азърбайджанският конфликт е основна тема на турските медии в момента. По – точно държавната информационна агенция Анадолу, цитирана от Хюриет, Милет, Сабах, ХаберТюрк, информира за телефонен разговор между турският държавен глава и този на Азърбайджан, който по – късно е приел и министър – председателят на Турция, Ахмед Давутоглу. 


  „По време на телефонен разговор между двамата държавни глави – Реджеб Таийп Ердоган и Илхам Алиев, Ердоган е изразил съболезнование за загиналите азърбайджански войници и е обещал подкрепа.“ – информираха от „Руска Пролет“.        Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Турски наемници и съветници ще помагат на Азърбайджанската армия Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \