AdSense

 • Най-нови

  петък, 8 април 2016 г.

  В Сирия ливидираха боец изял сърцето на сирийски войник (СНИМКИ И ВИДЕО)

  Aприл, 2016 - 

  Превод: Х. Нурев


  Сирийски медии съобщиха за убийството на един от бившите главатари на т. нар. Сирийска Свбодна Армия, Абу Сакар, който стана известен със видео кадри на които изяжда сърцето на войник от правителствената армия.  Съобщава се за унищожен конвой на ислямистите. Има две версии по случая. Част от източниците твърдят, че колоната е попаднала на засада в Латакия без да е известно кой я е унищожил, а други източници твърдят, че колоната е попаднала под авио удари.

  През май 2013 се появи видео, на което печално известния главатар отваря гръдният кош на убит войник с нож и изрязва сърцето и черният дроб.

  Преди да изяде сърцето на загиналият, главорезът произнася реч: 

  „Прекланяки се пред Аллах, ние ще изядем вашите сърца, войници на Башар! Вие сте кучета! Аллах е Велик! Баба Амр е герой! Ще им извадим сърцата и ще ги изядем!“

  Кървавото видео потресе не само войниците на Асад и техните съюзници, но и техните противници. Международни сирийски правозащитници определиха действията на Сакр и подчинените му като военно престъпление. Под натиска на обществени лидери, така наречената умерена опозиция обеща да накаже канибала, но до действия срещу него не се стигна. Не след дълго се появи информация, че Сакр заедно с бойците си се е прехвърли на страната на Джебхат Ан Нусра. 

  Официален Дамаск заяви, че води справедлива борба с престъпниците и това се потвърждава.
  Съобщава се също, че Абу Сакр е воювал в Сирийският конфликт в състава на бригадата „Фарук“ от ССА ( свободна сирийска армия ) в провинция Хомс. Ъпросният глаатар е имал собстена групировка наречена „независима бригада на ал Фарук“ и се е самоопределял като умерен опозиционер.


       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: В Сирия ливидираха боец изял сърцето на сирийски войник (СНИМКИ И ВИДЕО) Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \