AdSense

 • Най-нови

  четвъртък, 28 април 2016 г.

  Депутати предложиха на Путин да разположи ракетни комплекси в Куба

   28 Aприл, 2016 - 
  Bultimes -   Депутатите от КПРФ Валерий Рашкин и Сергей Обхуров в сряда (27 април) предложиха на руския президент Владимир Путин, външния министър Сергей Лавров и министъра на отбраната Сергей Шойгу да се възобнови работата на центъра за радиоелектронно разузнаване в Лурдес и да бъдат разположени руски ракетни комплекси в Куба с цел защита на интересите на Русия и съюзниците ѝ от Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), предаде газета.ру.
  Според тях агенция Ройтерс по-рано е публикувала информация, че още през май САЩ имат намерение да разположат ракетни пускови установки тип HIMARS в Югоизточна Турция.
  „Трябва да отбележим, че тактико-техническите характеристики на споменатото въоръжение по налични данни позволява да се използват ракети с радиус на действие до 500 км. Така възниква потенциална заплаха за съюзниците на Русия в ОДКС“, се посочва в обръщението на депутатите, цитирано от РИА „Новости“.
  Те смятат, че за да се защитят интересите на Русия и съюзниците ѝ от организацията е необходимо да се предприемат съпоставими мерки в отговор на действията на САЩ.
  Предложението им е на първо място в Куба да бъдат разположени руски пускови установки с аналогичен и даже по-голям радиус на действие.
  „Освен това ни се струва още по-целесъобразно на действията на Вашингтон да се отговори симетрично под формата на възстановяване на центъра за радиоелектронно разузнаване в Лурдес“, посочват депутатите.
  В обръщението си те подчертават, че подобно решение може да бъде взето в рамките на действащия договор за приятелство и сътрудничество между СССР и Куба. / Руски дневник

       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Депутати предложиха на Путин да разположи ракетни комплекси в Куба Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \