AdSense

 • Най-нови

  сряда, 6 април 2016 г.

  Обама е блокирал планове за свалянето на Асад

   6 Aприл, 2016 - 
   Standartnews -   Президентът на САЩ решил да заложи на "умерената" опозиция в Сирия.

  Още през 2012 г. Централното разузнавателно управление на САЩ имало няколко варианта да лиши сирийския президент Башар Асад от власт , но Белият дом ги спрял, съобщи Ен Би Си. Президентът Барак Обама заложил на "умерената" опозиция, разказват за тв канала източници от управлението на разузнаването.

  Автор на плана за свалянето на Асад е бившият офицер от разузнаването Дъг Локс, който дълго време е бил "очите и ушите" на оперативните групи на ЦРУ в Сирия, сътрудничил с различни групировки от въоръжената опозиция и чуждите разузнавания. "Белият дом и лидерите на ЦРУ от самото начало дали да се разбере, че цел на нашите оперативни групи е да се лиши Асад от власт. Имахме 50 начина да улесним този процес, в плана ми всичко бе написано черно на бяло. Но политическото ръководство не ни даде и един шанс да ги реализираме", заяви бившият офицер. Локс предлагал плана си на ръководството на страната още преди "Ислямска държава" да се откъсне от "Ал Кайда" и да обяви за създаването на "халифат" в завзетите територии от Ирак и Сирия, отбелязва тв каналът.


  Обама одобрил алтернативен и по-умерен план - да се въоръжат и обучат сирийските въстаници, и по-специално - бойците от Сирийската свободна армия (ССА). Тази програма обаче се оказала неефективна на бойните полета. "Умерени" опозиционери, според бившия офицер от разузнаването, в Сирия не е имало.


       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Обама е блокирал планове за свалянето на Асад Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \