AdSense

 • Най-нови

  сряда, 20 април 2016 г.

  Парламентът на Холандия отказа да ратифицира споразумението за Украйна

  20 Aприл, 2016 - 

  Парламентът на Холандия отклони предложението на Социалистическата партия да бъде отменена ратификацията на споразумението за асоциацията на Украйна и ЕС, съобщи „Взгляд“ във вторник 19 април.

  Министър-председателят на Холандия Марк Рюте заяви, че правителството на страната ще поиска промяна в споразумението за асоциация между ЕС и Украйна след провелия се на 6 април референдум, в който над 60% от избирателите се обявиха срещу ратификацията му, предаде ТАСС.
  Предложението не можа да мине в холандския парламент даже след като молбата на Социалистическата партия беше удовлетворена и гласуването се проведе не на партиен принцип, както обикновено, а помощник-председателят назоваваше поименно депутатите и те трябваше да отговарят със „за“ или „против“.
  Министърът на външните работи на Холандия Берт Кундерс заяви, че правителството на Холандия не може да ратифицира споразумението при настоящето положение на нещата. Голяма група в парламента иска от правителството да не ратифицира споразумението и то може да не устои на натиска им, подчерта той.
  Говорителят на руския президент Дмитрий Песков нарече „вътрешна работа“ на холандците референдума за споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС, но обърна внимание на недоверието, което холандците са демонстрирали на Украйна. / Руски дневник
       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Парламентът на Холандия отказа да ратифицира споразумението за Украйна Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \