AdSense

 • Най-нови

  вторник, 12 април 2016 г.

  На границата с Крим е сформиран батальон „живи бомби“

  12 Aприл, 2016 - 

  Превод: Х. Нурев  Ситуацията по границата с Крим далеч не е идеална. В кооперация с доброволци от батальоните „Айдар“ и „Азов“, кримски татарски активисти са започнали сформирането на военни части, веднага след срещата на лидерат им Рефат Чубаров с турското ръководство. Турските власти екипират доброволците, като лично украинския президент, Петро Порошенко изпрати фрегатата „Хетман Сахайдачний“ в Истанбул, за да натовари нови униформи. 

  Сега ситуацията по границата с крим е на ръба на социална експлозия. Голям брой млади татари, активисти от екстремистката турска организация „Сиви Вълци“ е забелязан в района и изнервя местното население. Може да се стигне до извода, че Меджлиса е поискал от властите в Украйна , да отдели земя в Херсон за създаване на анклав. 

  Новините, че кримските татари са поискали апетитни парчета земя в близост до черноморското крайбрежие не са голяма изненада, след като това вече се случи в Крим. През това време в районите на Геническ, Каланчак и Чаплинка, местният бизнес е подложен на насилствено спонсориране за сктивистите на блокадата.  Сега страстие са се уталожили до някаква степен, най – вече поради факта, че тези дейности на активистите на блокадата привлякоха нвиманието на местната полиция и световната общественост. В крайна сметка, те бяха принудени да преместят постовете си и да се присъединят към граничният контрол , така нареченият „публичен контрол“ на придвижване на стоки и хора през границата. 

  Разбира се тази дейност не може да заблуди никого. В момента се провежда бързо сформиране на формации от кримски татари. Съвсем наскоро беше образуван и батальонът „Крим“. Въпреки доброволците, тези части все още не са пълноразмерна дивизия. Много от доброволците са участвали в т.нар. анти-терористична операция на армията на Украйна в Донбас. 

  Главата на Меджлиса, Мустафа Джемилев оповести сформирането на батальон наречен „Аскер“. Той не крие факта, че подкрепя кървавите актове и дестабилизацията на ситуацията в Крим. Доброволците в този батальон се наричат себе си „самобийствен бомбен батальон“, защото твърдят, че се подготвят да „помогнат“ на патриотите на полуострова.

  Въпреки твърденията на Петро Порошенко, че Крим ще бъде възвърнат по мирен път, на 21 март, Чубаров спомена военно решение на въпроса. По негови думи частите на кримските татари ще следват напредващите украински войски и ще въдворят ред след тях. 

       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: На границата с Крим е сформиран батальон „живи бомби“ Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \