AdSense

 • Най-нови

  четвъртък, 28 април 2016 г.

  Шойгу: състоянието на европейската сигурност е плачевно

   28 Aприл, 2016 -    Руският министър на отбраната Сергей Шойгу определи положението в областта на европейската сигурност като „плачевно“, предава РИА „Новости“в сряда (27 април).

  „Утре ще обсъждаме въпроса за европейската сигурност. Ситуацията в тази област е плачевна. Военното сътрудничество на Русия с НАТО и ЕС е замразено не по наша вина. А заседанието на Съвета Русия-НАТО на 20 април не бе повод за оптимизъм“, посочи министърът по време на Московската конференция за международната сигурност.
  По думите на Шойгу Брюксел се държи с Москва като строг учител със слаб ученик.
  „От Брюксел и редица други столици по наш адрес се чуват крясъци, а за диалог говорят само по приоритетни за тях въпроси, и то с тон на строг учител, който мъмри слаб ученик“, каза министърът.
  Шойгу заяви, че срещу Русия се води ожесточена и безкомпромисна информационна война, а Москва се представя като заплаха за европейските държави, която трябва да бъде сдържана. „За обосноваването на тези действия се тиражира абсурдната теза, че Русия, видите ли, се доближавала до „границите на НАТО“, подчерта министърът. „Въобще всичко е обърнато с главата надолу“, добави той.По думите му Русия не е против възстановяването на диалога с НАТО, но това може да стане само при взаимно зачитане на националните интереси. „Ние предпочитаме да общуваме с Алианса на масата на преговорите, а не чрез дулата на оръжията“, каза Шойгу.
  Руският министър на отбраната предупреди още, че в момента терористите се опитват да създадат допълнителен плацдарм в държавите от Азиатско-Тихоокеанския регион и Централна Азия. / Руски дневник       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Шойгу: състоянието на европейската сигурност е плачевно Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \