AdSense

 • Най-нови

  понеделник, 4 април 2016 г.

  Азърбайджанската бригада от състава на ИД се прехвърли в Карабах от Сирия

  4 Aприл, 2016 - 

  Превод: Х. Нурев  Азърбайджанската бригада от контингента на ИД с численост от стотици бойци е напуснала Сирия, за да участва във войната срещу Карабах. Това беше съобщено от сайта 3mv.ru цитиращ военни източници. Пътят от Сирия към Карабах е през Турция. 

  Азърбайджанските аматьори предизвикаха сериозен скадндал в лгер на терористите в Рака. Останалите бойци от ИД имат много негативно отношение към азерите особено след последните успехи на сирийската армия. 

  Това не  първият подобен случай. Терористите от ИД и преди са обвинявали азърбайджанските си колеги в предателство. През януари 2015 ИД обезглавиха полевият командир Сирадж Азери след като са го хванали да шпионира. 

  По време на боевете в Сирия са загинали около 100 азърбайджански граждани. Информацията е предоставена от отвъд кавказката република. Вероятно обаче числото е значително по – голямо.

  Конфликтът в Нагорни Карабах беше възобновен на 2 април. Представители на непризнатата република и на арменското военно министерство съобщиха за престрелки и обстрел с голям калибър артилерия. 
  Според ООН са убити 33 души и ранени над 200.   

       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Азърбайджанската бригада от състава на ИД се прехвърли в Карабах от Сирия Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \