AdSense

 • Най-нови

  сряда, 6 април 2016 г.

  В навечерието на референдума, повечето холандци казват „НЕ“ на Украйна

  6 Aприл, 2016 - 

  Превод: Х. Нурев  Според последните социологически проучвания, повече от 50% от холандците ще кажата „не“ на асоциирането на Украйна с ЕС на референдума който предстои тази година, съобщиха от канал „112 Украйна."

  „В навечерието на вота в Холандия, болшинството от гражданите ще кажат „не“ на асоциирането на Украйна. По последни данни отрицателно настроените Холандци са около 50 %“ – разказа коренспондента на телевизията.
  Разсъждавайки върху причините за холандският „отказ“, коренспондентката отбеляза, че една от причините за бегативният вот не е защото не искат асоцииране с Украйна, а несъгласието на холандците с политиката на Брюксел. 

  „Сериозен ущърб на репутацията на Украйна нанесоха и панамските документи, според които президентът на Украйна, Порошенко е използвал Офшорни фирми за своите предприятия. Що се отнася до самата Украйна, медиите в Холандия в последно време публикуват разгромяващи новини относно корупцията в страната.“ – добави коренспондентката. 

  Ситуацията се усложнява допълнително и от факта, че Холандия в момента председателства съвета на ЕС. Не е ясно каква ще е реакцията на холандските власти, които от една страна оказват натиск върху Брюксел и от друга жителите на страната на лалетата които ще дадат гласа си, но резултатите от референдума все пак е с препоръчителен характер. 

       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: В навечерието на референдума, повечето холандци казват „НЕ“ на Украйна Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \