AdSense

 • Най-нови

  понеделник, 28 март 2016 г.

  Полеви командир от „Пустинни Соколи“: „Благодарим на Путин за освобождението на Палмира

  28 Март, 2016 - 

  Превод: Х. Нурев  Полеви команир от състава на бригадата „Пустинни Соколи“ на сирийската армия коментира освобождението на Палмира от терористите в интервю за РТ. Той изрази благодарност към Владимир Путин от името на целият сирийски народ и отбеляза, че докато някои държави открито подкрепят Даеш, то Русия помогна на хората на Сирия и армията в борбата със ислямистите. 

  „Всичко се случи на няколко етапа. Нашата армия обаче успя да обгради и освободи древната Палмира. Една от най – големите трудности бяха безбройните мини оставени по пътищата от ИД.“ – каза командирът. Според него част от трасетата са разчистени, но все още има много работа. Той също отбеляза, че победата не би била възможна без руска помощ и конкретно действията на президента Путин. 

  „За тази победа трябва да благодарим на президента Путин, който помогна на сирийците и сирийската армия, за арзлика от други които помагаха на терористите. Казваме огромно благодаря от името на всички сирийци и правителството. Уважаваме и обичаме руският народ“ каза същият полеви командир. Международният правист Франклин Ламб смята, че сирийската армия и нейните съюзници ще се насочат към Рака където много терористи потърсиха убежище. 

  Нека припомним, че Палмира беше освободена на 27 март от „Пустинните соколи“, след като беше под контрол на ИД почти една година.   Според последните доклади, сапьорските отряди на сирийската армия са започнали да прочистват оцелелите сгради. Все още има слаба съпротива на ислямистки бойци в района на летието, но целият град е под пълният контрол на армията.   Руините на древна Палмира са едно от 6 места в Сирия обявени от ЮНЕСКО за част от световното наследство. След като градът беше завзет от Даеш, голяма част от монументите бяха заплашени от унищожение. Терористите унищожиха храмовете Балсамина и Бел. Взривени бяха и погребалните колони и триумфалната арка, която беше символ на Палмира.  


       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Полеви командир от „Пустинни Соколи“: „Благодарим на Путин за освобождението на Палмира Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \