AdSense

 • Най-нови

  четвъртък, 10 март 2016 г.

  Оръжие за денят на страшния съд – новата руска междуконтинентална балистична ракета   10 Март, 2016

  Превод: Х. Нурев
  Росийская газета: „Новата междуконтитинентална балистична ракета на Русия – РС 26 възхити военните експерти по цял свят.“

  Вестникът още пише, че китайски военен експерт се е възхитил на параметрите на новата МБР в интервю по китайски телевизионен канал и е заявил, че данните вдъхват страхопочитание на военните.

  „Новата РС 26 лети по постоянно променяща се траектория, като няма аналог в света“ обяснява експерта.
  На въпроса какво мисли, че би могло да е противодействието, той отговаря, че американката ПРО е напълно безполезна в случая със РС 26.

  „Тази система е значително по – напреднала в сравнение с Топол-М. Бойните глави са хиперзвукови и променят траекторията си постоянно. Някои от тях могат да пробият противоракетната отбрана и да поразят целите си“ добавя експерта.

  На въпросът дали появата на новата МБР е хванала САЩ неподготвени, експертът обясни, че не само те са били в неведение, но сега и Китай има от какво да се притеснява.

  „Русия си гарантира 100% сигурност, за разлика от всички останали държави“

  РС 26  тежи едва 80 тона, сравнени със 120 за предшественикът „Ярс“ и носи 4 бойни глави от по 300 килотона всяка.

  При далекобойност 11 000 км , РС 26 може да порази цели по цялата територия на САЩ. Етапа на ускоряване при тази ракета е намален на 5 минути, което означава, че радарите на НАТО в Европа няма да успеят да засекат старта.
  Към притесненията на НАТО трябва да се прибави и че при финалният етап от полета – подхождането към целта, бойните глави рязко се снижават и на едва няколко стотин километра от целта си, започват да следват релефа на местноста на минимална височина - като крилати ракети.

  Новата МБР е отговорът на Русия на американките планове да бъдат разположени система за ракетна защита по границите със Русия.

  РС 26 „Рубеж“ се очаква да достигне оперативна готовност още през 2016 година.
       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Оръжие за денят на страшния съд – новата руска междуконтинентална балистична ракета Rating: 5 Reviewed By: Хубен Нурев
  Scroll to Top
  \