AdSense

 • Най-нови

  петък, 11 март 2016 г.

  Разследване разкри американско финансиране за „цветни революции“ в Русия

   11 Март, 2016
  Превод: Х. Нурев



  Конфискувани документи потвърждават, че активистката от народната апртия за свобода ( ПАРНАС ) , Наталия Пелевина е участвала във чуждестранни фондове организирали протестите в Русия от 6 Май 2012. Това беше публикуано на сайта на комитета за разследване на РФ в петък 11 Март.

  В хода на разследването, от нея са иззети документи доказващи финансирането на „Комитет 6 Май“ от американската „Организация за подръжка на демокрацията“. Според комитетът за разследване става дума за финансиране на дейност имаща за цел да дискредитира разследващите органи във ръзка със масовите безредици на площад „Болотний“ от 06 Май 2012 година.

  В съобщението се упоменава, че „ Заловените документи потвърждават версията за участие на чуждестранни анти-руски центрове, финансирали масовите безредици с цел предизвикване на „цветна“ революция.“

  Според разследването Пелевина е получила 35 000 долара  периода 2013/2014. Открити са и разписки за финансови преводи на близки на лица арестувани по реме на безредиците.

  Дело за криминална дейност е започнато срещу Пелвина на 11 Март защото е установено, че е изплозвала химикал със вхрадена камера. Според член 138.1 от наказателният кодекс на РФ, тя е обвинена в употреба на разузнавателни средства за придобиане на секретна информация. 

  Според разследващите случая, тя е използвала миниатюрната камера, за да запише не само органите на реда, но и членове на опозицията, с цел да употреби записите за лични цели. Според същото обвинение, обвиненията срещу Пелвина ще бъдат повдигнати съвсем скоро. 


  Както беше отбелязано от комитета за разследване, Пелвина е изпълнителен секретар на „ Независим съвет за човешките права“, както и основател и директор на „Международен комитет за демокрация в Русия“. 





       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Разследване разкри американско финансиране за „цветни революции“ в Русия Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \