AdSense

 • Най-нови

  сряда, 16 март 2016 г.

  Дим над Ефрат. Сирийската армия покосява Даеш при Деир ез Зор

   16 Март, 2016 - 
  Превод: Х. Нурев  Сирийски източници осведомиха за напредък на Сирийската армия, подкрепяна от артилерия в два квартала на град Даир ез Зор срещу укрепени позиции на ИД.

  Сирия е в състояние на гражданска война от 2011 година до сега. От една страна се сражават правителствените войски на Сирия, а от другата страна са редица фракции като Ислямска държава и свързаната със Ал Кайда групировка Ал Нусра – обявени за терористични в редица държави по света. 

  През февруари 2015 съветът за сигурност на ООН обяви влизането в сила на резолюция 2268 за спиране на огъня в Сирия и малко след това, на 27 февруари, решението влезе в сила.

  Между 30 септември 2015 и 14 март 2016 Сирийската армия получи сериозна подкрепа по въздух от руските ВКС. Около 50 руски самолета нанасяха удари срещу ИД и Ал Нусра. Су 24 Су 25 и Су 34 бяха гръбнака на руските въздушни нападения в помощ на Башар ал Асад.

  На 14 март, руският президент Владимир Путин обяви, че ВКС на Руската Федерация са изпълнили поставените пред тях задачи и обяви изтеглянето насрочено за следващият ден.

  Москва ще запази военно присъствие в страната, въпреки че няма поставен краен срок за окончателно изтегляне. Руски военни сили ще останат в пристанище Тартус и авиоационната база Хмеймим в Латакия.  
       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Дим над Ефрат. Сирийската армия покосява Даеш при Деир ез Зор Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \