AdSense

 • Най-нови

  понеделник, 21 март 2016 г.

  Основният път за доставки на ИД към Палмира е отрязан. Освобождението е неминуемо

  21 Март, 2016 - 

  Превод: Х. Нурев  Положението на ИД в Палмира сериозно се влоши след последната офанзива на сирийската армия и Хизбула в източната част на провинция Хомс. Ситуацията се утежни още след като правителствените войскки и специалните части „Тайгър“ овладяха напълно да хълма със отлична позиция за обстрел над шосето между Палмира и Итрия, което е основна артерия за доставки на терористите.

  До каква степен това ще има пагубен ефект за ИД? Шосето позволяаше бързи доставки до силите на ИД в палмира от източната част на провинция Хама. След прекъсването на тази артерия ИД ще трябва да се снабдяват със оръжие и боеприпаси през по – дългите пътища на планинските райони на североизточен Хомс. Сега ще се наложи придвижване по импровизирани пътища през неравен терен.

  Другото значение на шосето Палмира – Итрия е, че представлява сигурен и кратък път за транспорт на петрол от Ал-Сукхана към Ал-Рака. 


  Загубата на контрол над шосето ще има опустошителен ефект върху ИД, които ще трябва да разчитат на сегашните си резерви от боприпаси срещу сирийската армия, която е добре въоражена и снабдена.

       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: Основният път за доставки на ИД към Палмира е отрязан. Освобождението е неминуемо Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \