AdSense

 • Най-нови

  събота, 12 март 2016 г.

  „Ние искаме единство!“ Дамаск се противопоставя на федерализацията и разделянето на Сирия

  12 Март, 2016
  Sputnik - 
  Превод: Х. Нурев  „Сирия се противопоставя, на разделянето и на федерализацията на страната“ обяви в четвъртък обяви външният министър Уалид Муалем  събота.

  Специалният пратеник на ООН за Сирия – Стефан де Мистура, обяви, че федерализацията на страната ще бъде един от сериозните проблеми които ще се обсъждат на предстоящите мирни преговори в Женева. 

  „Като гражданин на Сирия аз казвам, че съм против идеята за федерализация. Заставам зад единството на територията и народа.“ Заяви министърът по време на пресконференция в Дамаск. 

  Становището на Русия, че Сирия трябва да бъде териториално запазена в интерес на всички страни, участващи в мирният процес, е повтаряно многократно. През миналия месец, заместник външният минисър Сергей Рябков обяви, че Москва ще подкрепи федерализирането на Сирия само ако народът на Сирия реши, че това е най – доброто решение за страната.

  През Февруари, Русия и САЩ постигнаха съгласие за по решението за псиране на стълкновенията. Примирето влезе в сила на 27 февруари. В това споразумение не са включени организациите, припознати от ООН като терористични. 


  Още преди прекратяването на бойните действия, ващингтон изрази притеснението си, че ще има редица нарушения на договореностите , което постепенно ще наложи прилагането на план Б за Сирия – разделянето на страната на части. 
       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: „Ние искаме единство!“ Дамаск се противопоставя на федерализацията и разделянето на Сирия Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \