AdSense

 • Най-нови

  сряда, 9 март 2016 г.

  За 18 месеца американските въздушни удари са убили повече от 1000 цивилни в Ирак и Сирия

  9 Март, 2016
  Превод: Х. Нурев  Коалицията водена от САЩ е отговорна за смърта на над 1000 цивилни жители на Сирия и Ирак, загинали от въздушни удари нанасяни срещу Ислямска Държава в последните 18 месеца, което е 50 пъти повече от официално признатите данни, се казва в доклад за мониторинг на бойните действия на „Уотчдог“ (Watchdog), публикуван в сряда.

  Според доклад на проектът за прозрачност на въздушната война, коалицията водена от САЩ е отговорна за 352 инцидента със смърт на цивилни. 

  „Базирайки се на достоверни публични доклади ипотвърдени удари н акоалицията, при 166 от тези нападения е ичзчислено, че са довели до смъртни случаи на цивилни като цифрата варира от 1004 до 1419“ се казва в доклада.

  Пентагонът официално признава 21 смъртни случая, като половината смятат, че са причинени от коалицията одена от САЩ.


  Ударите на американските ввс и техните съюзници започнаха през септември 2014 и се смятат за незаконни в редица държави, начело с Русия, поради факта, че не са изискани от правителството на Сирия и нямат официално разрешение от съвета за сигурност на ООН.


       Follow us on Facebook!                                                  
                Facebook                                   


             Donate!
  • Blogger Коментари
  • Facebook Коментари

  0 коментара:

  Публикуване на коментар

  Item Reviewed: За 18 месеца американските въздушни удари са убили повече от 1000 цивилни в Ирак и Сирия Rating: 5 Reviewed By: Jafe Arnoldski
  Scroll to Top
  \